5.1. AB EKOTURİZM EĞİTİMİ, BRÜKSEL
Promoting eco-tourism, P2Pstudtours 45288, European Commission organised in co-operation with WWF (World Wide Fund for Nature), Conference Centre Albert Borschette (room 3C), rue Froissart/Froissartstraat 36, 1040 Brussels, 20 June – 23 June 2011.
Özaltın, Ekoturizmin Gelistirilmesi Egitim Programındaydı
Süleyman Demirel üniversitesi Öğr. Gör. Oğuzhan Özaltın Türkiye’nin Avrupa birliği’ne tam üyelik müzakereleri çerçevesinde AB tarafından finanse edilen P2P Programı kapsamında 19-24 Haziran 2011 tarihleri arasında Brüksel’de düzenlen, “Ekoturizmin Geliştirilmesi” başlıklı eğitim programına katıldı.
Türkiye, Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Sırbistan’dan kırk altı katılımcının seçildiği programda AB’nin çevre politikaları, eko turizm, sürdürülebilir turizm vb. konuların yanı sıra AB “lider Programı ve RIVEO Projesi”, “Pan Park” gibi alan deneyimleri paylaşıldı. Eğitimin ikinci gününde Avrupa Parlamentosu “Çevre” ve “Bölgesel kalkınma” Komisyonları ziyaret edildi. Pzt 27 Haz 2011 22:30:56 EEST, Brussels, Belgium
5.2. BİLİMSEL ÇALIŞMALAR
5.2.1. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM, DOĞA SPORLARI, ETKİLİLİK, KORUNAN DOĞAL ALANLAR, ISPARTA, 2005.
ÖZALTIN O., ÖZMEN H.İ., Türkiye’de Korunan Doğal Alanlarda Doğa Sporlarının Yapılabilirliğinin Analizi ve Isparta İli Etkililik Ölçümü, Korunan Doğal Alanlar Sempozyumu, Süleyman Demirel Üniversitesi, 8-10 Eylül 2005, Isparta.
5.2.2. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM, EKOTURİZM, EKOLOJİK PLANLAMA, KORUNAN DOĞAL ALANLAR, 2007.
GÜL Atila, ÖZALTIN Oğuzhan, “Türkiyedeki Korunan Dogal Alanlarda Ekoturizm Amaçlı Ekolojik Planlama Yaklasımı”, Ekolojik Mimarlık ve Planlama Ulusal Sempozyumu, 27-28 Nisan 2007, Antalya
5.2.3. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM, KENT MARKALAŞTIRMASI, FRİG VADİLERİ, SANDIKLI, 2014.
ÖZALTIN O., ÖZŞAHİN M., AKTAŞ A., (2014), Doğal ve Kültürel Kaynak Değerlerin Turistik Ürün Biçiminde Pazarlanması: Frig Vadileri Ultramaratonu ve Frig Vadileri Bisiklet Turu Örneklerinin Sandıklı Markalaştırmasına Etkisi, Marka Kent Sandıklı Sempozyumu, 15-18 Ekim 2014, Sandıklı, Afyonkarahisar.
5.2.4. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM, REKREASYON, ORIENTEERING, TÜRKİYE, 2006.
ÖZALTIN O., GÜL A., Rekreasyon ve Turizm Kapsamında Orıenteerıng (Hedef Bulma) Etkinliğinin Önemi Ve Ülkemizdeki Durum Analizi, Turizm ve Mimarlık Sempozyumu, 28-29 Nisan 2006, Antalya
5.2.5. SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM, TURİSTİK ÜRÜN PLANLAMASI, SAİNT PAUL YOLU, ISPARTA, 2008
ÖZALTIN O., MEYDAN Ç., Isparta’daki Via Sebaste ve Saint Paul Yolu Turizm Ürünlerinin Planlanmasına Yönelik Bir Öneri, SDÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu III. Ulusal Eğirdir Turizm Sempozyumu Bildiriler Kitabı, Eğirdir, 17-19 Ekim 2008.


5.4. EFES ULTRA
5.5. FRİG ULTRA
5.6. FRİG VADİLERİ BİSİKLET TURU
5.7. SAPANCA ULTRA
5.8. ULUBEY KANYONLARI BİSİKLET TURU
http://www.pedallakesfet.com/shortinfo/content/kesfetsek
5.9. WWF TÜRKİYE, SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM DANIŞMANLIĞI
The German firm Siemens, a producer of environmental protection technologies for 162 years, and WWF-Turkey, a pioneering organization of civil society in the area of nature conservation, have jointly launched a project called, “A Life of Seven Colors for a Lake of Seven Colors”, to protect Lake Eğirdir, one of Turkey’s major wetlands. The project is intended to restore Turkey’s second largest drinking water reserve, whose resources are being rapidly depleted.
Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat
Siemens Ev Aletleri ve WWF-Türkiye’nin 2008 yılının son aylarında Eğirdir Gölü havzasında başlattıkları “Yedi Renkli Göle Yedi Renkli hayat Projesi’nin sonuçları açıklandı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Görevlisi Oğuzhan Özaltın’ın sürdürülebilir turizm danışmalığını yürüttüğü projede, iki yılı aşkın süre içinde eğitimlerden bilgilendirici gezilere, turizme yönelik çevre düzenlemelerinden araştırma faaliyetlerine kadar birçok çalışma yürütüldü. Eğirdir Gölü’nün yedi rengini gelecekte de korumasını sağlayacak somut adımların atıldığı projede, gölün varolan yapısının korunmasının ötesinde bölgede, yöre halkının katılımı ve desteği ile sürdürülebilir bir gelişimin sağlanması olduğu belirtildi.
Su zengini olmayan, su kaynaklarını kaybeden ve iklim değişikliğinin etkilerini yoğun şekilde yaşayacak Türkiye’de sulak alanların korunması için atılmış çok önemli bir adım oluşturan projede, Eğirdir Gölü’ndeki kirlilik seviyesini ve kirliliğe sebep olan etmenleri belirlemek ve bölgede gereken önlemleri almak için Eğirdir Gölü Kirlilik raporu hazırlandı, tarımsal Zararlılarla mücadelede Biyo-teknik uygulama pilot Projesi’yle ilaç kullanımında yüzde 20 düşüş, verimlilikte yüzde 15 artış sağlandı, 2010 yaz döneminde Eğirdir Gölü’nde kerevit yasağı bir aylığına kaldırıldı ve 550 tonluk kota içerisinde kalmak şartıyla kerevit avı gerçekleştirildi.